21.5.2021

Uued Euroopa määrused hoonete soojustamiseks ja sellega seotud tooted KOPOS tootevalikus

Alates 31. detsembrist 2020, jõustus Euroopa Parlamendi ja nõukogu direktiivi 2010/31/EL nõue, et liikmesriigid tagaksid, et kõik uued hooned ehitatakse liginullenergiahooneteks.
Liginullenergiahoone  s.o.väga kõrge energiatõhususega hoone (kütte energiatarbimine ei ületa klassi A). Samal ajal tuleb tagada ventilatsioonikadude taastumine> 75% ja muud nõuded.
Siin loetletud KOPOS-e tooted on mõeldud paigaldamiseks soojustatud konstruktsioonidesse ja aitavad täita kõrgeid energiatõhususe nõudeid.

  • Soojusisolatsiooni sisse paigaldatavad elektriinstallatsioonitooted - siin saab vaadata  laias valikus soojustatud fassaadidesse  ilma soojuskadudeta installeeritud elektripaigaldisi,vaata siit;
  • Elastsete sisse-ja väljaviikudega süvistatavad  harukarbid - kogu valikut saab vaadata siit. Harukarpide soojustõhusust kinnitab edukalt läbitud hoonete nn. õhu lekke test, deklaratsiooni saab vaadata siit.
  • Painduvad ventillatsioonikanalid - nende kasutamise kohta ventilatsioonikao taastamise või soojustagastus süsteemidest saate vaadata siit.

Kaasaegsed vastvalminud või renoveeritud kodud on peaaegu alati või standardselt varustatud fassaadiseinavalgustuse, fassaadivalgustite, lülitite, pistikupesade või videovalvesüsteemidega.
On oluline, et kõik hoone komponendid vastaksid vajalikule energiatõhususe klassile. Juhtmematerjalide ebaõige või halb kasutamine põhjustab soojuskadu. Lisaks võib see aja jooksul põhjustada ehituskonstruktsiooni või seinamaterjalide kahjustusi.
Fassaadide soojustamisel soovitud tulemuse saavutamiseks ja tulevikus ebameeldiva olukorra vältimiseks on oluline kohe alguses mõelda ja planeerida kuhu pärast fassaadi soojustamist planeerida fassaadi valgustus või paigaldada videovalvesüsteemid / liikumisandurid ja pistikupesad.
KOPOS-e  harukarbid ja plaadid,mis paigaldatakse soojusisolatsiooni sisse on sobilikud järgnevate seadmete, näiteks pistikupesade ja lülitite paigaldamiseks soojustatud hoone fassaadidele. Nende konstruktsioon  takistab termiliste sildade teket. 
Kõiki soojusisolatsiooni sisse paigaldatavaid KOPOS-e tooteid testiti vastavalt Euroopa Liidu standardite nõuetele, kontrollides:

  • mehaanilist tugevust ja stabiilsust;
  • tuleohutust;
  • kokkupuudet sisemise ja välise niiskusega;
  • heliisolatsiooni omadusi;
  • termilisi omadusi;
  • süsteemi ohutut kasutamist (kokkupuude tuule ja muude koormustega).

KOPOS pakub laia ja professionaalset lahendust, teil tarvitseb valida vaid sobiv toode:

Kinnitusplaadid  MDZ ja MDZ XL seadmete paigaldamiseks soojusisolatsiooni sisse

MDZ-plaate saab ühendada - nendega võib luua erinevates suurustes kinnituspinna, mis sobib paigaldamiseks soojusisolatsiooni sisse,mille sügavus on 50 - 200 mm;
MDZ XL - on suuremad plaadid ja sobivad paigaldamiseks soojusisolatsiooni sisse,mille sügavus on 50 - 200 mm;
MDZ 300_ KB ja MDZ XL 300 sobivad 50–300 mm sügavuse soojusisolatsiooni sisse paigaldamiseks;
lubatud koormustaluvus: max. 4 kg;
komplekti kuuluvad tüüblid, kruvid.

KEZ & KEZ-3 soojusisolatsiooni sisse paigaldatavad seadmekarbid

  • KEZ - sobib pistikupesade,lülitite paigaldamiseks 50 - 200 mm sügavuse soojusisolatsiooni sisse
  • KEZ 300_KB - sobib pistikupesade,lülitite paigaldamiseks 50 - 300 mm sügavuse soojusisolatsiooni sisse 
  • KEZ 3_KB sobib topelt- või kolmekordsete pistikupesade paigaldamiseks 50–250 mm sügavuse soojusisolatsiooni sisse
  • Komplekti kuuluvad tüüblid, kruvid

KUZ seadmekarbid soojusisolatsiooni sisse paigaldamiseks

Universaalsed seadmekarbid elektriseadmete paigaldamiseks, mis sobivad  kuni kahe pistikupesa, kolmefaasiline pistikupesa, automaatkaitse lüliti, veekraani, piksekaitse mõõteterminali paigaldamiseks. Vastupidav konstruktsioon. Väldib termiliste sildade teket. Komplekt sisaldab nii tugisilindrit kui ka fikseeritud või avatavat kummist tihendiga kaant. Karbi paigaldussügavust saab reguleerida vahemikus 85 kuni 140 mm. Karbi konstruktsioon minimeerib termokadude võimaliku tekkimise. Komplekti kuuluvad tüüblid, kruvid.