10.6.2022

Seoses energiahindade tõusuga, aga ka keskkonnaga seotud põhjustel otsustab üha enam hooneomanikke oma hooneid soojustada. Kvaliteetne isolatsioon on aga hästi teostatud detailide küsimus. Nende hulka kuuluvad ka juhtmed. Kahjuks kohtame ka tänapäeval ebasobivalt valitud juhtmematerjale, mis on paigutatud isolatsioonikihtidesse. Nende ebaprofessionaalsete paigalduste tulemuseks on suhteliselt lühikese kasutusaja jooksul kahjustatud fassaad, mille hilisem remont on kulukas ja sageli ei toimu ilma nähtavalt parandatud kohtadeta.

Kvaliteetse juhtmestiku paigalduse aluseks soojusisolatsioonis on juhtmestiku materjali, näiteks lüliti all oleva harukarbi, õige ja kindel ankurdamine. Teine oluline omadus on külmasildade minimeerimine juhtmestiku paigaldamise kohas. Nende kahe põhinõude täitmisega saavutame juhtmestiku pika kasutusea, samuti isolatsiooni enda ja selle paigalduse fassaadile selle vahetus läheduses.

KEFZ 80/VDZ - harukarp koos käsifreesiga soojusisolatsiooni sisse(juba paigaldatud)

KEFZ 80/VDZ_KB - harukarp koos käsifreesiga soojusisolatsiooni sisse(juba paigaldatud)   KEFZ 80/VDZ_KB - harukarp koos käsifreesiga soojusisolatsiooni sisse(juba paigaldatud)

Seadmete paigaldamiseks soojustatud fassaadidele alates 80 mm paksusest isolatsioonikihist. Sobib levinud isolatsioonitüüpidele (polüstüreen, mineraalvill). Paigaldamine ka juba soojustatud fassaadidele. Harukarbid on painduvate membraansete sisseviikudega. Komplektis: kruvikandur, juhtmekarp, käsifreesi komplekt, paigaldusjuhend, kruvid.

Harukarbikomplekt KEFZ 80/VDZ sisaldab korduvkasutatavat käsifreesi  paigaldusplaadi KEFZ 80_KB paigaldamiseks.

MDFZ 80/VDZ - käsifreesiga kinnitusplaat soojusisolatsiooni sisse(juba paigaldatud)

MDFZ 80/VDZ_KB - käsifreesiga kinnitusplaat soojusisolatsiooni sisse(juba paigaldatud)   MDFZ 80/VDZ_KB - käsifreesiga kinnitusplaat soojusisolatsiooni sisse(juba paigaldatud)

Seadmete (sensorid, kaamerad jne) paigaldamiseks soojustatud fassaadidele isolatsioonikihi paksusega alates  80 mm. Sobib levinud isolatsioonitüüpidele (polüstüreen, mineraalvill). Paigaldamine ka juba soojustatud fassaadidele. Kinnitusplaadi kinnitamine kruvidega,mille läbimõõt on  4 kuni 5 mm. Püsiv kandevõime 15 N. Komplektis: kruvikandur, kinnitusplaat, käsifreesi komplekt, paigaldusjuhend, kruvid.

Kinnitusplaatide komplekt MDFZ 80/VDZ sisaldab korduvkasutatavat käsifreesi, et freesida auk kinnitusplaadi MDFZ 80_KB paigaldamiseks.