26.10.2017

Paar kuud treeningut, tugevat tervist ja huvi võidusõidu vastu. Kõiki neid asju peab inimene silmas pidama väljakutseks kuulsa IRONMANi võistlusel sel ajal Barcelonas. Kopose ridades on selline inimene olemas. Ta on Poolas asuva tütarettevõtte müügiesindaja Artur Kaczorowski.

Arthurile oli suur väljakutse nende julgete inimestega kohtumiseks, kelle jaoks raske töö oli lihtsalt sõna. 3000 osalejat võistlesid 30-34-aastaste vanuserühmas. Ujumine, jalgrattaga sõitmine ja jook koguajaga 10:44:21.

1. Kas olete kunagi Ironmanil osalenud?

Jah, see oli minu debüüt täispikkuses Ironmanil (3,8 km ujumist, 180 km jalgratast, 42 195 km jooksu).

Alustasin ettevalmistusi Ironmaniks üle aasta tagasi. Olen võistlenud triatlonis juba üle viie aasta, kuid ükski mu eelmisest triatlonidest pole Ironmaniga võrreldav. Olen osalenud 5 maratonis ja lühemates triatlonide võistlustel.

  

2. Mis oli kõige raskem ala sinu jaoks võistlusel, mõtlen jalgratast, jooksu või ujumist?

Ironmani teeb keeruliseks iga ala pikkus. Esimene etapp on ujumine Vahemere ääres, kus on soolane vesi ja lained. See ei olnud kerge, aga kui ma veest välja jõudsin, teadsin, et ma lõpetan, sest ma treenisin ujumiseks kõige enam, sest olin selles kõige nõrgem. Viimasel aastal olen parandanud oma rattasõitu kõige rohkem ja teadsin, et mul oli siin suurim edu. Rattasõidu esimene osa oli rahulik ja mul oli palju jõudu, kuni tuuled tõusid ja hakkasid väsitama. Sel ajal oli tõesti raske töö tuule vastu ja ma tundsin end pärast jalgratast üsna väsinuna. Isegi tuulega oli jalgratta aeg parem kui ma ootasin. Minu keskmine kiirus 180 km läbimisel ulatus 34 km / h-ni. Olin põnevil, kui jõudsin jooksmisele, sest see on minu tugevus. Alguses oli minu jaoks väga lihtne ja tundsin end suurepäraselt. 7 km ja 16 km vahel oli mul kriis,siis pidin ma tempot aeglustuma. Sel hetkel tuletasin meelde sõbra sõnu: "Pidage meeles, et te lähete Barcelonasse, et lõpetada Ironman võistlus, ärge keskenduge oma ajale, pange oma mõtetes edasi ja jätkake võistlust". Selle aja jooksul kasutasin ka hüdratsioonikeskusi, mis asusid iga 2,5 km järel. Siis ma sõin banaane, apelsine ja jõin isotoonilist jooki, cocat ja redbulli. Kui mu organism taastus, hakkasin jooksma jälle oma tempos, kontrollides oma optimaalset südame löögisagedust ja kiirust. 5 km enne ringi lõppu tõmbasin oma rindkerele pulsi kiiruse mõõtmisevöö ja hakkasin liikuma kiirusega 4,50 min / km ja isegi veelgi kiiremini. Lõpu osa kiirendades jooksisin maaratoniks alla 4 tunni, nii nagu ma planeerisin.

  

3. Kuidas sa pärast võistlust end tundsid?

Pärast võistlust tundsin ennast väga väsinuna. Mul ei olnud jõudu jalutada, et minna oma jalgratast ja muid vahendeid välja vahetama. Pärast esemete ülevõtmist läksin kuidagi hotelli tagasi. Kuid ma olin väga rahul ja uhke enda üle, kuna lõpetasin Ironmani täispikkuses. Aasta tagasi oli see lihtsalt unistus ja ma tegi selle unistuse teoks.

  

4. Kas soovite proovida Ironmani Hawail tulevikus?

Ironman Hawais? Hawai Ironmanil võistelda on mu uus unistus. Kui mul oleks õnn, et saada Ironman Hawaii osalusaeg, ei võtaks ma isegi teisi võistlusi vastu ja ütleksin jah. Loodan, et ühel päeval on mul võimalus võistelda Hawaii parima Ironman'i vastu.

Edu, Artur!